flag_belgium
flag_Italy

Op woensdag 7 april 2010 vertrokken we met 58 muzikanten en hun partner van Elewijt naar Treviglio in Italië om daar, samen met Corpo musicale Città di Treviglio, twee concerten te gaan geven.

Iets meer dan een jaar geleden liet een van onze muzikanten (Lou Peetermans) een ballonnetje op bij het bestuur en stelde de vraag wat ze er van zouden vinden om vriendschapsbanden aan te maken met Corpo musicale Città di Treviglio. Lou en zijn schoonbroer, die daar woont en werkt, zouden daarvoor kunnen zorgen. Er was meer dan genoeg interesse bij de muzikanten, zodat we bijna met de volledige harmonie met de bus naar Treviglio konden rijden.

Het Italiaanse publiek is een kenner en werd aangenaam verrast van onze kwaliteiten tijdens onze optredens. Dirigent Kristof Degryse liet bovendien twee volksliederen bewerken voor harmonie en maakte daarnaast afspraken met zijn Italiaans collega om twee muziekwerken samen te brengen. Wanneer de KHSHe en Corpo Musicale Città di Treviglio op het podium plaatsnamen, musiceerden ruim 120 muzikanten samen voor een overvolle zaal Treviglianen, waaronder diverse notabelen en de Consul van Milaan.

Een groep van bijna honderd personen voor een weekend duizend kilometer verder verhuizen, daar kruipen de nodige uren organiseren in. De muziekvereniging riep daarom een speciaal comité ‘T' in het leven. Deze zeven enthousiastelingen zorgde niet alleen voor vervoer en logies, maar ook voor een mooi programma, waarbij een bezoek aan de nabijgelegen steden Milaan en Bergamo niet konden ontbreken. Voor en na het musiceren werden (zoals gewoonlijk) de vriendschapsbanden versterkt, zelfs met de lokale bevolking. Op maandagochtend 12 april 2010 vertrok de bus terug huiswaarts.

Neem zeker een kijkje in de sub-pagina's, waar U het uitgebreide reisverslag kan lezen en diverse foto's kan bekijken van dit gebeuren.

Beluister hieronder het interview op Radio 2 voor ons vertrek