Nu zijn we aanbeland in 1989, het jaar waarin de harmonie 175 jaar bestond en dat hebben nog velen onder u meegemaakt. Wanneer ge het overzicht leest van al de activiteiten die toen hebben plaatsgehad zal er bij velen een lichtje beginnen branden.

Frans Bautmans als voorzitter en Bert Vanhorenbeeck als voorzitter van het feestcomité moesten er voor zorgen dat alle geplande festiviteiten in goede banen werden geleid en of dat lukte…Het werd een "meesterlyck" jaar.

Op zondag 8 januari werd voor de eerste maal een Aperitiefconcert ingericht. Het was de eerste grote test voor Gerrit, die pas sinds enkele maanden dirigent was benoemd. Het concert werd gratis aangeboden en het was niet de bedoeling er mee door te gaan. Ondertussen weten we wel beter: we hebben al 15 aperiefconcerten achter de rug. Het concert is nu geëvolueerd en biedt de mogelijkheid aan andere verenigingen van onze gemeente om mekaar een gelukkig en succesvol nieuw jaar toe te wensen.

Zaterdag 28 en zondag 29 januari werd er geteerd in een feestelijk kader en met lekker eten. Zaterdag 25 en zondag 26 februari was er onze Mosseltweedaagse (ondertussen verhuisd naar de maand november).

Op zaterdag 8 en zondag 9 april was er een concerttweedaagse waarop verschillende andere verenigingen waren uitgenodigd. Het motto van dat weekend was: „Muziek is troef”. Op zaterdag ontvingen we "De Volherding" uit Opwijk - "Sint-Martinus" uit Melsbroek" - "Sint-Cecilia" uit Duffel en "De Prenaalzonen" uit Liezele. Zondag was het de beurt aan 3 Sint-Hubertusmaatschappijen, te weten: Schaffen, Elewijt en Maasmechelen.

Dat er toen op geen inspanning gekeken werd bewijst het feit dat onze harmonie op 9 april 's morgens reeds de H.Mis had opgeluisterd op het Steen, ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijksjubileum van de heer en mevrouw Maison.

Op zondag 16 april nam onze harmonie deel aan het Fusieconcert in Hofstade. In de maand mei stond een driedaags feest in het dorp geprogrammeerd.
Vrijdag 19 mei vond een TD plaats in het Ontmoetingscentrum in Hofstade met Radio Reflex.
Zaterdag 20 mei arriveerde Musikverein Hillesheim om met ons verder te vieren tot zondagavond (en of er gevierd werd…) Wie herinnert zich de dansavond niet meer met ons fameus orkest "I Trovati"?
Zondag 21 mei was er dan het groot Dorpsfeest met Rommelmarkt, H.Mis opgeluisterd door Musikverein Hillesheim, Platzkonzert, gezamelijk middagmaal, volksspelen, optredens, enz.
De dag die het meest tot de verbeelding heeft gesproken in 1989 was ongetwijfeld zondag 17 september: de Historische Evocatie op het Rubenskasteel. Die dag had niet alleen een grote uitstraling in ons eigen dorp maar tot zelfs buiten de grenzen van ons Vlaanderenland. Bert Vanhorenbeeck heeft, als voorzitter van ons feestcomité, veel onvergetelijke momenten te boek gesteld maar deze dag was ongetwijfeld zijn paradepaardje. De bestuursleden die er toen bij waren hebben af en toe gebibberd bij de gedachte aan het al dan niet lukken van deze gigantische organisatie. Wanneer alles dan voorbij was en men hoorde van diegenen die meegedaan hadden dat zij fier waren dat ze er bij mochten zijn dan maakte zich van die bibberende bestuursleden een gelukkig gevoel meester. Beter dan met woorden kunnen we die fabuleuze zondag 17 september 1989 nog eens aan uw visueel geheugen laten voorbijgaan met enkele foto's van die evocatie. Zij zullen bij velen onder u mooie herinneringen oproepen.

Het laatste groot wapenfeit uit dat jaar 1989 was ons Volksconcert van zondag 12 november met als gast: het Regenboogkoor o.l.v. Malou.

We mogen gerust stellen dat 1989 voor onze harmonie een ONVERGETELIJK jaar was.

Kasteelfeesten